Geist

Idag red jag med Signe till ridplanen på Torsta. Egentligen så rider vi ju i hagen precis vid stallet som dom har gjort som en liten ridplan. Den lutar lite, blir lätt geggig och så, så Torstas är grusad och mer än riktig ridplan. Dit rider vi på ungefär 20 minuter, så det blir en bra och ordentlig uppvärmning för hästarna.
 
Vi började trava lite innan vi var framme och oj så pigg han var! Han älskar verkligen att vara ute i skogen. När vi var framme vid planen så jobbade jag honom lite mer i traven och sedan i galoppen. Han kändes mer på den pigga sidan men det är bara bra :)
Körde efter det igenom LC:1 programmet två gånger som jag ska rida på både nypondressyren den 13:e och KM den 20:e. Funkade bara bra!
 
 

Klippt lite på Geist man

Före: 
 
Efter:
 
Vad tycker ni?
Klippte som ni ser inte så mycket, bara hårstråna längst ner, där manen är som tunnast.
En bit bak på manen (man ser det lite på bilden) så har han kliat av sig manen, vilket är väldigt fult. Men annars är den fortfarande ganska lång och fin!
 

Bilder från miniblåbär

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inte dom bästa, men det brukar inte bli så bra bilder i ridhuset..
 

Uppdate

Var och red Geist idag runt fem. Hade inte tänkt göra något speciellt, bara värmde upp lite på planen, sedan någon galopp på ängen. Skrittade sedan två rundor i skogen, sedan när vi kom tillbaka till ängen och skulle skritta uppför den så blev Geist jättetaggad eftersom det är "galoppängen", så det blev lite små travsteg på stället ;)
Men ja, inte mycket mer än så blev det. 
 
Imorgon åker jag till ridskolan på miniblåbär. Ska bara vara där, fota och lite så.
På söndag rider jag Geist. Ingenting planerat vad vi ska göra men vi får väl se vad det blir :)
Bild från i somras.
 
 

Hopplektion 26/9 - Minerva

Det gick lite sådär i början, vi skulle hoppa 3 räcken på långsidan i trav. Minerva vart lite het och vinglig mot hindrerna. Sedan skulle vi hoppa såhär:
 
 
Ungefär så såg banan ut, sedan rullade vi på lite tills Jessica tyckte att det räckte.
Jag tyckte det funkade ganska bra! Hennes bogar hänger inte riktigt med så försökte jobba på det och svängarna eftersom det var ganska tajt. Vi kan inte ha hoppat högre än 70 cm då vi körde på ganska mycket.
 
Bilder kommer!
 

Ridlektion 25/9 - Albin

Vi var bara 5 stycken på lektionen idag, skönt! Vi skulle ha markarbete, men det blev lite hoppning i slutet ändå. Albin var jättefin när vi värmde upp, mjuk och så.
Vi hade på ena långsidan lite bommar, sedan några meters mellanrum och 2 sockerbitshinder med ett galoppsprång imellan. Funkade bra i början, men när sista sockerbitshindret sedan höjdes till nästan 90 cm så blev det lite för långt för honom.. ;)
 
Andra långsidan var det mycket svänga. Hinder, cirka 4 galoppsprång + sväng och hinder osv. Gick bra, var tvungen att hålla in och få honom att vänta på hindret, men på slutet fick vi till det!
 
gammal bild. hehe, snygg ridlärare man har ;)
 

V. 39

Jag har varit i Sollefteå hela helgen, fotbollsavslutning! Var riktigt mysigt :)
Kände att jag inte orkade rida idag då kroppen värker och är trött.
 
Vecka 39 ser ut såhär för mig:
 
Måndag: Fotbollsmatch
Tisdag: Ridlektion, Albin
Onsdag: Geist / Hopplektion, Minerva
Torsdag: ?
Fredag: Geist
Lördag: Hjälpa till/fota på miniblåbär
Söndag: ?
 
 
 
 

Albin 11/9 - del 2



 

Hopplektion 19/9 - Minerva

Sa till Jessica (ridläraren) förra gången att jag ville testa på någon annan än Svinto, en lite större häst, och så blev det! Stod uppskriven på Minerva igår.
Har aldrig suttit på henne och uppfattat henne som lite seg, men det tar jag tillbaka. Hon var faktiskt superrolig att hoppa! Vi hade på en långsida bom, hinder, bom, hinder, bom. Hindrerna där låg på 85-90 cm. Avstånden var anpassade för storhäst, eftersom Minerva i princip var den ändå ponnyn med på lekionen. Hon fick verkligen ta i och öka galoppen, men jätte duktig var hon! Vi hoppade även två räcken där vi ena gången skulle minska galoppen och nästa gång öka, funkade super!
 
Lisa kunde tyvärr inte följa med och fota, men åh så duktig hon var :')
Verkligen en häst jag vill hoppa mer!
 
gammal bild.
 
 

Ridlektion 18/9 - Geist

Blev ändrade planer och jag tog med Geist till lektionen igår. 
Vi hade hoppning, första gången jag hoppar honom på riktigt! Annars har det bara blivit några skutt, inte högre än 60 cm.
Vi vände först in från hörnet och hoppade en fem-och-en-halva, sedan hoppade vi studs långsidan ner. Geist tycker som vanligt att hoppning är väldigt kul och blev extra taggad!
Vi hoppade sedan en bana som såg ut såhär:
 
fen-och-en-halvan först, sedan studs, två räcken och till sist en oxer.
 
Han vart ganska het, vilket är jätteroligt! Vi hoppade som högst banan på ungefär 80 cm.
Jag tyckte att lektionen gick superbra, Geist var jätteduktig!
 
Bilder kommer!
 


Min helg

Har varit hos Signe hela helgen.
Red i lördags och igår, igår red vi lite markarbete, gick bara bra! Idag red vi först lite dressyr på planen, sen red vi ut i skogen en liten mysig stig, hittade ett hinder på 30-40 cm som vi tog några skutt över också, det tyckte Geist var roligt!
Kommer lägga upp massa fina bilder från igår på bloggen, så håll utkik! Ni kan även få en film när jag galopperar Geist på en äng, om ni vill?
 

smakprov..


Albin 11/9 - del 1

 





Albin, blåbärshoppning

 


Någon favorit?
 

 

Hopplektion 12/9 - Svinto

Blev Svinto igår på hopplektionen.
I början jobbade vi med galopp runt hela spåret och sockerbitshinder på kortsidorna, ökade även på långsidorna och det gick helt okej! Sedan körde vi en liten bana.
 
ganska liten bild, men men..
 
Vi började som ni ser med att hoppa i små bågar, sedan vände vi rätt upp och hoppade hindrerna på en rak linje. Bra att träna på när man ska vara med på en omhoppning till exempel. Funkade lite sådär, han blev lite seg mellan hindrerna eftersom det var det sista vi gjorde, men på raka linjen funkade det bra!
 
 

Ridit

Har precis ridit Geist!
Värmde upp på planen först och försökte få honom mjuk, sedan red vi ut, hoppade ett litet hinder på 30cm, galopperade på en äng och avslutade med en skrittrunda i skogen. Mysigt värre!
 
Nu har jag precis ätit mat och ska alldeles strax iväg till ridskolan på hopplektion. Skulle gissa på att vi byter hästar snart.. Skriver om den imorgon eftersom jag kommer hem så sent.
 
gammal bild
 

Geist & Ridlektion 11/9

Hann inte blogga om igår när jag red Geist, men det får bli nu istället.
 
I början kändes han som vanligt, lite stel och så, sen när jag började jobba med övningen vart han såå fin! Körde mycket övergångar och tempoväxlingar, vilket gjorde honom mjuk och aktiv för skänkeln. Har nästan aldrig gått så bra som det gjorde. Det är vid sådana här tillfällen man märker att det inte alltid ska gå så bra, för då blir man aldrig sådär extra glad när det går jättebra.

Passar också att skriva om ridlektionen idag.
Stod inte uppskriven eftersom Sandra inte visste om jag skulle ta med Geist eller inte, men jag frågade om jag kunde ta Albin och det gick bra :)
Hoppa skulle vi göra, in och ut från paddocken. Har aldrig gjort det förut, men det var jättekul!
Albin blev lite sådär extra taggad då också som jag gillar. Vi körde även en bana på slutet med hinder på 75 cm, gick super! Så himla nöjd med honom :')
 
Bilder kommer, tror nog dom blev riktigt bra!
 
arkivbild
 

Favoritbilder, JessicaAlbin


Gillar denna bilden starkt, ser ni steget? Snygga ponny!
 
Haha ja, man kan ju inget annat än älska bilden! Verkligen ett snyggt språng ;)
 

Det var så härligt.. Vi bara flög över hindren!
 

Påminner om en lektion som var grymt rolig! Allt funkade så bra.
 

Samma här, lektionen var grym och allt gick perfekt.

Märkte att det nästan bara var hoppbilder, men så kan det gå om man gillar att hoppa.. ;)
 
Vad tycker ni om dom, någon favorit?
 


Sjuk

Jag vet att jag inte är någon höjdare på att uppdatera.. Men jag tältade ju som sagt med klassen igår, var jättemysigt! 
Har varit lite snuvig och så ett par dagar nu, idag har jag ont i halsen också så det blev ingen igenridning. Tror inte jag har ridit sedan i onsdags förra veckan, blä.. Men snart så!
 
På måndag sätter skolan igång på riktigt. Dom första 2 veckorna har mest bara bestått av uteaktiviteter, bad, lekar osv. Jag kommer fixa upp ett schema med ridningen när jag fått reda på läxor och så, lägger upp det på bloggen sedan.
 
Ha en bra helg alla fina läsare!
 
Fina, fina ponny! 
 


Teorilektion 4/9

Idag hade vi teori, typiskt, jag som var så sugen på att rida.. Men det var nog ändå bra p.ga att jag är lite förskyld.
Vi fick fundera lite vad vi skulle göra, men eftersom ingen kom fram till något så bestämde Sandra att vi skulle rycka manen på hästarna. Jag fick göra det på Kapten, vilket visade sig vara bra då han hade ganska lätt man att rycka (fast blåsor får jag nog räkna med ändå..).
Nästa gång blir det lite markarbete, hoppas på Albin!
 

Jag passade även på att anmäla mig till Nypondressyren den 13 Oktober. Blev Svinto i LC:1 och Albin i LB:1, tror det blir bäst så.

Imorgon kommer jag att cykla till ett ställe där jag ska tälta med klassen. Blir alltså ingen bloggning för en tidigast på torsdag.
Hoppas ni klarar er ändå! ;)
 
hehe, lite man blev det iallafall!
 

 

Blåbärshoppning 1/9

 Skrev nyss ett långt inlägg om dagen som sedan försvann när jag skulle publicera det. Lat som jag är så orkar jag inte skriva om det, men ni får en lite kortare sammanfattning av dagen.
 
Skulle hoppa Albin på 70 cm. Framhoppningen kändes bra, han var pigg och hoppade fint! Inne på banan blev det lite extrasteg här och där, men vi tog oss runt, felfritt också :)
Med mig därifrån fick jag en lila/vit rosett.
 
Var tänkt att hoppa Svinto på 80 cm. Han hade gått 2 rundor innan, men kändes som 5. 
Han var HUR trött som helst, tjejen innan hade kört riktigt hårt med honom, hoppat framhoppningshindrerna säkert 10 gånger och galopp, galopp på uppvärmningen. Förstod inte ALLS hur hon tänkte när hon gjorde så. När han till och med vägrade med mig på framhoppningshindrerna bestämda jag mig för att stryka oss i klassen.
Bara för hans bästa.
Jag LOVAR han skulle inte kunna ta sig runt den där 9 hindersbanan utan stopp.
Han fick sig sedan en ordentlig avskrittning, mat och vatten av MIG. Andra tjejen åkte hem, med min rosett

Hon kom inte runt felfritt och tar därför MIN rosett, vad är detta?! Fick iallafall en ny, vill ha med mig någonting som Albin och jag gjort tillsammans.
Blev besviken efteråt. Jag kan inte hoppa pågrund av en annan tjej kört slut på ponnyn. Visst, det var bara en blåbärshoppning, men ÄNDÅ.
 
Till hälften åsiktsinlägg, men måste bara få skriva av mig lite.
 
Jag har iallafall haft en bra och rolig dag, även om det kanske inte låter som det :)
Bilder och kanske film kommer självklart!
 
 
 

RSS 2.0