Halloweenshow

Idag var det Halloweenshow på ridskolan. Var där från halv två och kom hem strax innan nio, själva showen började klockan sex. Jag vet inte om jag har berättat att jag hoppade Elloise i ett hoppnummer? Det gjorde jag iallafall, och det gick bra. Har bara suttit på henne en gång innan (dressyr) och satt nu upp och hoppade bana på 80cm, så jag är nöjd!
Hann inte se så mycket av själva showen då jag gjorde massa annat men det lilla jag såg, såg bra ut :)
 
Bilder från genrepet:
"Det kan vara läskigt där.." ^^
 

29/10

Ja som jag skrev tidigare så hoppade jag ju Geist lite i ridhuset igår. Det gick bara bra! Han var inte jättepigg som han brukar va när vi hoppar, men ändå framåt. Vi ställde upp två hinder och en bock, ena hindret var ett räcke och det andra en oxer. 
Började med låg höjd, under oxern låg en vattenmatta och vid räcket stod växter så vi skulle se hur dom reagerade på det (dock ville Geist bara äta upp växterna..). Funkade bara bra att hoppa över dom. När vi sedan höjde så satt vi dit en "regnbåge" under räcket. Han vart lite tveksam första gången men hoppade ändån, sen var det inga problem! 
 
Mamma försökte fota lite men det gick ju som det gick.. Vera kom på slutet och fotade lite så några bilder fick jag iallafall :)
 
Tagna av Vera.
 
 
Tagna av mamma.
 
Suddiga och oredigerade men lev med det! ;)
 
 
 

Hoppa

Nu åker jag till Signe för att göra iordning och lasta Eirian och Geist. Dom ska med till ridskolan där Signe och jag tänkte hoppa lite titthinder! Blir superkul då Geist älskar att hoppa (och jag med för den delen ;)). Vi har ingen fotograf med men vi får se om det blir några bilder ändå. 
Bloggar lite om det när jag kommer hem, ha en bra dag!
 

Fina bilder på mig och Minerva

 
 
 
 
 
 
 

LOV

Igår blev det äntligen lov, riktigt skönt!
Har inte speciellt mycket inplanerat, ska till ridskolan på Halloweenshow på onsdag, rida med tisdagsgruppen på fredag, rida Geist, åka en sväng till stan. Ja, ett lugnt lov helt enkelt.
 
Red Geist idag, han skötte sig bara bra. Red till Torsta och busred lite, men fortfarande kontroll över honom. Det var jättehårt på plan så vi letade upp lite stigar i skogen istället. Hittade en lite bredare stig, mer som en väg, där det var mjukt och bra. Vi la ihop lite kvistar och gjorde några småhinder som vi skuttade över. Geist blev väldigt stark, så jag fick sitta tung som en sten i sadeln och upp med huvudet på honom eftersom han gärna ville ner med det (för ovanlighetens skull). Men både han och jag tyckte det var kul!
 
 
Mobilbilder
 

Bilder från KM dressyr

 
FAIL:
 
Tack Sofia Bredhe för bilderna!
 

Hopplektion 24/10 - Svinto

 Blev lektion på lilla Svinto igår!
Tror det var ganska längesedan jag hoppade honom. Han hade gått 3 pass innan, så han var väldigt trött när vår lektion började. Det var tänkt att vi skulle rida någon övning, men det blev ändrade planer eftersom det snart är KM hoppning och vi fick hoppa bana istället. Svinto var helt okej i början, på tårna och hoppade fint. På slutet blev det dock lite segare, men en helt okej lektion!
 
Här får ni en liten film från när vi hoppade banan, röd och jävligt dålig men men... 
 
 
Nästa vecka är det ju lov så ingen hoppning då!
 

Anmäld!

KM hoppning 10 November, Albin 70cm, Minerva 80cm.
Längtar så grymt mycket!
 
 
 

Ridlektion 23/10 - Tittut

 Idag jobbade vi lite med bommar. Vända upp vid A och trava över 4 travbommar, sedan skulle vi göra skänkelvikning åt något håll till B/E och över bommar och sen skänkelvikning tillbaka till mitten vid C och bommarna. På långsidorna skulle vi träna galoppfattningar.
 
Vi fick till det bättre och bättre under passets gång, skänkelvikningarna gick bra! Vi la efter ett tag till sluta istället för skänkelvikning efter B/E, och det gick ju lite sådär.. På slutet i avtravningen kändes det som jag hittade knapparna på honom och han blev väldigt fin!
 
Nästa vecka är det ju lov och egentligen har vi ingen ridning då, men vi ska ta igen våran lektion från förra veckan och det blir på fredag kl fem, markarbete. Häst vet jag inte än.
 

Ridarida

Körde lite intervaller med Geist idag. Trav, skritt. Galopp, skritt. Började regna efter ett tag men det slutade ganska så snabbt. Han vart riktigt pigg på slutet, trippade och ville bara galoppera mer!
 
Imorgon blir det dressyr på ridskolan, troligast rider jag då Tittut. Blir spännande att se hur det går den här veckan då det gick lite sådär sist jag red honom.
 
åh sommar, saknar den redan..
 

21 Oktober

Jag tror jag rider nästan varje dag nu för tiden, tummen upp för det! Men en egen häst hade ju fortfarande inte varit helt fel..
 

Red Geist till torsta idag, där trixade jag med grenar och allt möjligt, och fick till slut till en liten övning.
 
Först ett litet hinder, svänga och ett till, sedan två bommar.
 

Tränade på att byta galopp över hindren/bommarna. Gick helt okej. Hindrerna var inte mer än 40cm, på slutet höjde vi ena och hoppade en gång på kanske 60-70cm.
På tisdag och onsdag rider jag honom inte då jag inte hinner :(
 
 

Klubbmästerskap 20/10

 Åh, idag var ponnyn världsbäst!
Ska ta en kort sammanfattning av dagen, då jag inte har sådan större lust att sitta i timmar och skriva.
 
I framridningen till LC:1 kändes han väldigt fin! Lyssnade bra på halter, övergångar osv. Lite problem med fattningen av höger galopp då han sprang in i den, men annars funkade allt bra. 
På banan blev han betydligt mer spänd. Innan startsignalen trippade han mot väggen, och ville bara springa iväg. Han vart lite så i programmet också, men det gick ändå helt okej.
Efteråt håller jag på att ta av honom grejerna när jag plötsligt hör att jag ligger 2a! På med allt igen och förbereda för prisutdelning. Väldigt spännande sedan när det endast var ett ekipage kvar, men dom hamnade på en första plats så jag blev placerad 3a i den klassen. Riktigt roligt! Min första tävling med Albin och vi blir trea, grymma ponny!
 
Framridningen till LB:1, där kändes han ungefär likadan som i förra uppvärmningen, och likadan när vi kom in på banan innan startsignalen. Vi klarade dock programmet enligt mig bättre än LC:1 och jag var mer än nöjd när jag gick ut från banan som 5:e placerad (0,36% till och jag skulle legat 4a..)!
3 stycken blev placerade i klassen, så det blev ingen rosett för mig där, men det hade jag inte heller förväntat mig då det var många duktiga ryttare med i klassen. När alla ridit klart låg jag fortfarande på 5e plats. Blev iallafall placerad först av ridskoleponnysarna :)
 
 
 
Bilder ska ni självklart få se! Dom kommer inom några dagar.
 

Förberedning

Håller på och förbereder inför imorgon.
Åkte till stallet vid fem. Duschade och fixade Albin tillsammans med Sofia och Lisa, lillponnyn blev så fin så! Var klar runt åtta och åkte hem och åt gomiddag, och nu sitter jag här och har det mesta klart. Ska bara putsa andra ridstöveln och kolla lite med håruppsättningar. 
 
Måste erkänna att jag är lite smånervös.. Tror ändå att programmen sitter eftersom jag har ridit dom ganska många gånger, så jag vet egentligen inte vad jag är nervös över.
 
Bild från min Instagram.
 

Geist

 
Älskar dig tjocka lilla häst!
 
 

Hopplektion 17/10 - Minerva

 Det blev som tur var ridning igår då dressyrträningarna slutade 15:30!
Vi hade en vikarie, Joanna, henne ska vi även ha nästa vecka. Tyckte hon var jättebra!
Övningen vi jobbade med såg ut såhär:
 
Kanske ser lite rörigt ut, men vi började alltså med dom 3 hindrerna på långsidan, sedan diagonalt på dom 2 räckena, diagonalt på oxern och räcket, och sist bågen.
 
Minerva var jätterolig, pigg och glad, även fast hon redan gått två lektioner innan. Hon bjöd mot hindrerna, men ändå lydig och jag kunde utan problem hålla in henne och göra så hon väntade på hindret.
 
"Lite" suddiga bilder som mamma tog.
 
 
 
Och här är en film från när jag hoppade Minerva för 2 veckor sedan. Ni kan ju ignorera rösterna då det låter som Kalle Anka tack vare den här knäppa datorn..
  
 

Teorilektion 16/10

 Vi hade teori idag eftersom ridhuset är upptaget (en dressyrtränare är här). Vi stod ungefär halva lektionen och pratade ihop oss om något vi ville göra, alla tyckte att Sandra skulle bjuda oss på mat och film, men så blev det inte, hehe :( 
Vi pratade istället lite om slutor, öppnor, galoppombyten m.m, sen satt vi oss på läktaren och kollade på en unghäst som var i ridhuset då.
Nästa gång vi har teori ska vi iallafall få tolka ute i snön, något att se fram emot!
Fredagen på lovet ska vi få rida igen den här lektionen, eftersom det igentligen inte var meningen att vi skulle ha teori, så det blir ju bra!
 
Jag vet inte hur det ser ut med ridning imorgon, men får hoppas att det blir!
 

Geist 15/10

Idag var han ganska pigg, jag och Signe red nere på en äng, bättre än den leriga och ojämna hagen. Drog fram två stockar till bommar. La ut dom på en volt och jobbade med dom i galopp. Fattade galopp precis innan "bommen", sedan efter direkt ner till skritt och samma sak på nästa bom. Han blev lite trött efteråt, men duktig var han och jobbade på bra!
 
Imorgon tar jag troligast med honom på lektionen, dressyr blir det då.
 
Bild från i mars.
 

Failbilder, jessicageist

 

Nypondressyr

Kan börja med att säga att jag är riktigt nöjd över båda ponnysarna idag!
 
Red alltså Svinto först i LC:1, började värma upp ungefär tio över åtta, mycket skritt. Han kändes mjuk och väldigt fin. Inne på banan blev han som vanligt lite stelare, men han kändes fortfarande fin.
Programmet gick bra! Inget avbrott i galoppen, inga vägar glömda av mig. Lite seg galopp och så men det får man väl leva med :) Vi landade på 68% och 185p.
 
I LB:1 med Albin tyckte jag det gick väldigt bra! I uppvärmningen sprang han bara iväg och ville knappt stå still, men efter ett tag släppte det och han blev lugnare. Tyckte han skötte sig super inne på banan! Fattade fel galopp en gång, men det rättade vi till efter några meter. Duktig liten pålle!

 
 
 
 
Kvalitén på filmen vart dåligare än vad jag trodde.
 
Mer bilder kommer kanske :)
Filmen med Albin kommer iallafall upp någon gång framöver.
 

Taggar

Imorgon är det ju nypondressyr på ridskolan. En såkallad "tränings-tävling" i dressyr.
 
Svinto rider jag i LC:1 med starttiden 08:37, nummer 2.
Albin rider jag i LB:1. Start nummer 2 där också klockan 11:07.
 

Blir super, nu är det bara att träna in det sista så programmen sitter, och kanske putsa ridstövlarna lite som ser ganska så bruna ut..
 

Höst 2012

 
Mycket bilder, och då är failbilderna ännu inte visade, ni vet dom som aldrig tar slut.
Vilken är eran favorit?
 

Ridläger 2009

 
 
 
 
 
 
 
 
Hittade bilder från ett ridläger 2009. Hästen jag red heter Indy. Bilderna är från avslutningsdagen när vi hade en gymkhanatävling, det är förklaringen till mjölet i ansiktet på vissa av bilderna ;)
 

Sjuk

Både igår och idag har jag stannat hemma från skolan för att jag varit sjuk. Blir ingen ridning ikväll, och kanske inte imorgon heller. Det ska iallafall blir bra tills på lördag då det är Nypondressyr!
 
Sitter just nu och fixar med lite bilder till *****
Hemligt.. Men det kommer bli mycket bättre, och ja det hör till bloggandet. Så ni får stå ut med lite dålig uppdatering här framöver.
 
Ha en fortsatt bra dag!
 
 

Höstbilder

 
 
Idag har jag och Signe trotsat vädret och varit ute med hästarna och fotat lite! Jag fotade först henne och Eirian sedan hon mig och Geist. Det blåste ganska mycket och var riktigt kallt, men men, vad gör man inte för bilderna. 
Äta gräs är ju Geist favorithobby och därför så var det mycket intressantare än att vara med på bild. Vart inte många bilder han ens hade öronen framåt. Vi stod och hoppa, ropa, fladdra och plastra men nej, inte gick det nå bättre för det..
Iallafall så vart det några fina bilder som jag tänkte visa för er om några dar,
för visst vill ni väl se? ;)
 

Tävla

Jag har ju inte tävlat så jättemycket än. Några hemmatävlingar har det blivit, men inte mer. Nästa år vill jag tävla mer.
 
 
Jag vill åka ut på tävlingar, i främst hoppning, på andra ställen. Vill verkligen satsa nu!  Funderar mycket över hästarna då, Svinto kan man ju inte åka iväg med, och han är lite seg i hoppningen, så därför vill jag testa på lite nya hästar.
Albin har jag börjat rida en hel del det senaste året, ställt upp i lite blåbärshoppningar och sånt. Jag har nästa år på mig att tävla honom i hoppning, sen är jag för gammal. Vill verkligen ta den chansen och försöka komma iväg någonstan med honom. 
Sen har jag även börjat rida Minerva en del i hoppgruppen, och tycker hon är superrolig! Får se om jag hoppar henne mer..
 
Framöver kommer jag vara med på:
Nypondressyr - Den 13 oktober, Svinto LC:1 & Albin LB:1
KM, dressyr - Albin LC:1 och LB:1
 
Sen i november kommer det vara KM i hoppning också. Tankarna kring det går till att jag ska ha Albin i en klass, funderar även lite på Minerva.. Men vi får helt enkelt se hur det blir längre fram!
 
Är iallafall väldigt tävlingssugen nu, och tänker försöka!
 
21 April 2012 
 

Hopplektion 3/10 - Minerva

Fick Minerva som jag trodde. Vi jobbade först med tre små hinder som stod på medellinjen, vi skulle göra serpentiner och hoppa över dom i svängarna snett, träning för omhoppningar. Först gick det inte bra alls, utsidan följde inte med i svängarna mot hindren och allt blev vingligt och komplicerat. Sen körde vi dom tillsammans med en bana och då funkade det jättebra!
Banan bestod av en fem-och-en-halva, 3-4 galoppsprång och räcke, efter det "omhoppningshindrerna", sedan tre upphöjda bommar och oxer. Banan gick super, jätteduktig var hon och gud så roligt det var!
 
 

Ridlektion 2/10 - Tittut

Idag fick jag prova att rida Tittut! Han ägs inte av ridskolan, utan är bara inlånad och kommer gå med i verksamheten ett tag, hur länge vet jag dock inte.
Vi jobbade med serpentiner mest hela tiden. Ställde hästarna för innerskänkel och jobbade med att få dom mjuka. Han bet tag ganska mycket på ena sidan i bågarna, med på avtravningen släppte allt och han blev jättefin! Han var i helheten (enligt mig) en ganska stel men pigg ponny, och hans galopp var lite speciell, kändes som att han trav/galopperade men det var tydligen så han gjorde sa Sandra ;)
 
Får väl antagligen honom nästa gång också, men det blir kul :)
 

Nytt

 
 
 
 
 
 

Geist 16/9

 
 
Någon favorit?
 

RSS 2.0